donderdag 8 november 2012

Tips en trucs

Op de verschillende weblogs kom je verwijzingen naar websites tegen, maar helaas werkt de link vaak niet. Je moet dan zo'n webadres (url) kopiëren en plakken. Dat is vast niet de bedoeling, daarom hier nog even een tip. Als je een url in je bericht zet, moet je dat altijd doen via het woord 'Link' in de werkbalk bovenaan het nieuwe bericht. Je plakt dan de link in het url vak en klikt op ok. Je ziet dan de url in een andere kleur en onderstreept verschijnen. Voorbeeld: www.ontdekdebieb.nl Zo kunnen de lezers meteen doorlinken.
Op deze manier kun je ook naar een emailadres verwijzen: bnwf23dingen@gmail.com
Soms is het mooier om in je bericht een url achter een woord te "verstoppen". Dit doe je door het betreffende woord te selecteren, dan klikken op het woord Link in de werkbalk en de url plakken in het daarvoor bestemde vakje. Op deze manier kun je bijvoorbeeld op deze manier  een link  naar de website van onze bibliotheken plaatsen.

Nog een tip:
Als je een groot stuk tekst wil plaatsen kun je een 'jump break' invoegen via het icoontje "gescheurd papier" in je werkbalk. Je maakt een gedeelte van je verhaal eerst onzichtbaar achter de link 'meer lezen'


Zodra je op het icoontje klikt verschijnt er een stippellijn. Je gaat gewoon door met je verhaal en bij het publiceren zie je hoe het er nu uitziet.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tip. Het werkt vaak makkelijker als iemand het even in gewone woorden zegt.

    BeantwoordenVerwijderen